M A N I E R
this site the web

Η Βενεζουέλα δίνει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 100.000 άπορα νοικοκυριά των ΗΠΑ

Η Βενεζουέλα δωρίζει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 100.000 άπορα νοικοκυριά των ΗΠΑ
 
Για όγδοη συνεχή χρονιά, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας δωρίζει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες άπορους Αμερικανούς.
 
Η δωρεά αυτή έχει βοηθήσει περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια Αμερικανούς σε 25 πολιτείες από το 2005 που ξεκίνησε.
 
Το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας, της θυγατρική της εταιρείας CITGO και μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης πολιτών που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Joseph P. Kennedy II.
 
Η οργάνωση παρέχει έκπτωση και δωρεάν υπηρεσίες οικιακής θέρμανσης και προμήθειες σε άπορα νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, και έχει υποστηριχθεί από την αρχή από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.
 
Το 2005, δυο καταστροφικοί τυφώνες, η Κατρίνα και η Ρίτα, οδήγησαν στην εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου και εκτίναξαν το κόστος των καυσίμων. Μερικούς από τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους οικονομικά Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών ηλικιωμένων με σταθερά εισοδήματα, βρέθηκαν να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε θέρμανση των σπιτιών τους ή την παροχή τροφίμων, ενδυμάτων ή φάρμακων για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. 
 
Από τον πρώτο χειμώνα, η CITGO έχει παράσχει 227 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου θέρμανσης δωρεάν, αξίας περίπου 465 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά μέσο όρο σε 153.000 αμερικανικά νοικοκυριά κάθε χρόνο. Επίσης, πολλά καταφύγια αστέγων έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα. 
 
Αυτό το χειμώνα, πάνω από 100.000 αμερικανικές οικογένειες θα λάβουν τη βοήθεια από τη Βενεζουέλα. Μετά την εκτίμηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι τα νοικοκυριά θα πληρώσουν $407 επιπλέον φέτος για κυρίως θέρμανση με πετρέλαιο, (19% περισσότερο από ό, τι τον προηγούμενο χειμώνα), το πρόγραμμα παραμένει μια πολύτιμη χείρα βοηθείας σε πολλούς άπορους Αμερικανούς.
 
Οι άνθρωποι αυτοί προσεύχονται συνεχώς για την ανάκτηση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, του οποίου η κατάσταση ολοένα και βελτιώνεται σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στην Κούβα.
 
Ο Τσάβες συχνά δαιμονοποιείται ως δικτάτορα από πολλούς πολιτικούς των ΗΠΑ και από τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παρόλα αυτά παραμένει εξωφρενικά δημοφιλής στη Βενεζουέλα, όπου έχει κερδίσει για τέσσερα συνεχόμενα έτη τις προεδρικές εκλογές. Τον περασμένο Οκτώβριο επανεξελέγη με 54,4% των ψήφων. Η Μπολιβαριανή Επανάσταση του χαρακτηρίζεται από λαϊκή δημοκρατία, οικονομική ανεξαρτησία, δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου και μείωση της διαφθοράς και έχει βελτιώσει τις ζωές των εκατομμυρίων φτωχότερων πολιτών της Βενεζουέλας και εμπνέει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν πιο δίκαιες κοινωνίες να ψηφίσουν αριστερές κυβερνήσεις.
 
Οι επικριτές του στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Τσάβες είναι αντι-Αμερικανός, ενώ ο ίδιος είναι ένθερμος αντι-ιμπεριαλιστής, ο οποίος εξόργισε την Ουάσιγκτον και τη Wall Street με την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων εταιρειών πετρελαίου.
 
Και από την άλλη, και ο Τσάβες είναι ιδιαίτερα επικριτικός για τις αμερικανικές πολιτικές και δράσεις σε όλο τον κόσμο. Η αποστροφή του για την Ουάσιγκτον απορρέει από τη μηδενική του αμφιβολία ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους έχουν βαθιά εμπλακεί σε απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2002.                  dou.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...