M A N I E R
this site the web

Έτοιμοι να ανοίξουν πυρ;


Σε ρόλο μέντιουμ η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία προειδοποιεί ότι στην Ειδομένη θα υπάρξει έκρηξη βίας από μετανάστες και πρόσφυγες που δεν θα δεχθούν να εκκενώσουν ήρεμα την περιοχή και να μεταβούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την χώρα.

Το προπαγανδιστικό έντυπο της Γερμανίας Die Welt  φέρνει στο φως απόρρητο έγγραφο της γερμανικής αστυνομίας η οποία βλέπει να έρχονται συγκρούσεις στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας όσο αυτά μένουν κλειστά.

Μας πληροφορεί ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες θα προσπαθήσουν πάλι να περάσουν στην απέναντι πλευρά και τότε πολύ πιθανόν να υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις. Χωρίς
να αναφέρει ποιοι θα είναι αυτοί που θα εφορμήσουν εναντίον των προσφύγων και μεταναστών φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πλευρά των Σκοπίων, που διοικείται όσον αφορά στα σύνορα από Αυστριακούς αξιωματικούς, πολύ πιθανόν να μη μείνει μόνο σε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σε πλαστικές σφαίρες.

Η ελληνική κυβέρνηση από την άλλη θέλει να αδειάσει την Ειδομένη το γρηγορότερο δυνατόν και για τον λόγο αυτό έχει στείλει 20 πούλμαν για να επιβιβαστούν όσοι επιμένουν να ζουν μέσα στο κρύο και στις λάσπες απαιτώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμά τους να φύγουν προς την βόρεια Ευρώπη για μια νέα αρχή στην ζωή τους και όχι να μείνουν για δύο χρόνια τουλάχιστον εγκλωβισμένοι μέσα σε καταυλισμούς που δεν θυμίζουν τίποτε το ανθρώπινο.

Την ίδια στιγμή η Βουλγαρία χορεύοντας το γνωστό χορό που επιβάλλει η Αυστρία για κλειστά σύνορα, είναι έτοιμη να σηκώσει φράκτη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, έκανε λόγο και για "χτίσιμο εμποδίων" δηλαδή τείχος. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται χτίσιμο τειχών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Ο "πατέρας" της ιδέας Συμφωνίας Ε.Ε-Τουρκίας για το Προσφυγικό, Γκέραλντ Κνάους, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι  "για την Ελλάδα η εφαρμογή της συμφωνίας είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι η εναλλακτική την οποία ζητούσαν αρκετά κράτη – μέλη της Ε.Ε., ήταν να χτιστεί τείχος στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Κάτι που θα αποτελούσε μια πολύ κυνική αντιμετώπιση, καθώς θα αφήναμε το πρόβλημα σε ένα μόνο κράτος -μέλος της Ε.Ε. Την Ελλάδα". 

Η Ελλάδα όμως θα μείνει μόνη της απέναντι σε όλους και φαίνεται τελικά ότι οι όλες οι χώρες της Ε.Ε θέλουν να κάνουν ξεκάθαρο στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα ενώ με την έκθεση της γερμανικής αστυνομίας κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν το έχουν σε τίποτε ακόμη και να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων περάσουν την συνοριακή γραμμή. 

Τέλος, η Die Welt προειδοποιεί ότι μετά τον Μάρτιο όταν ο καιρός θα βελτιωθεί μεγάλα προσφυγικά κύματα θα περάσουν στο Αιγαίο κι εδώ μπαίνει το ερώτημα ποια είναι τελικά η Συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε με την Τουρκία και τι κάνει το ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση στο Αιγαίο αν δεν μπορεί ακόμη να βρει τους Τούρκους διακινητές τώρα που ο καιρός είναι με το μέρος του και η διακίνηση είναι αναγκαστικά μικρότερη από αυτή που αναμένουν.   στον Τοίχο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας

Ο θάνατός τους, η ντροπή μας
AYLEN KURDI Το μικρό σου κορμάκι έστεκε ακίνητο στην ακτή Σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε Εσύ πιο πολύ από τον καθένα μας έπρεπε να γελάς με χάδια και παιχνίδια στα γόνατα του πατέρα στην αγκαλιά της μητέρας Όμως όχι Δεν θα προλάβεις να μεγαλώσεις Να ζυγίσεις τις ομορφιές και τις ασχήμιες του κόσμου Να ψηλώσεις σαν τα λιόδεντρα του τόπου σου Πρόλαβες ίσως να κλάψεις γιατί σε τρόμαξε μια βόμβα Η Συρία ήταν λενε μια όμορφη χώρα Τώρα στη Συρία αντηχούν τα πιο θλιμμένα τραγούδια Από τη Δαμασκό μέχρι το Χαλέπι από τη Χόμς μέχρι τη Λαττάκεια και από τον φοβο στέρεψαν τα στήθια των γυναικών από γάλα Θα έπρεπε τωρα να παίζεις να νιώθεις τη ζεστασιά του ήλιου στο προσωπάκι σου Μαζί με τ'άλλα παιδιά Δεν πρόλαβες να μάθεις όμως πως άνθρωποι πεθαίνουν και ξεριζώνονται για να πλουτίζουν οι φταίχτες Αυτό δεν είναι ποίημα Είναι κραυγή Έκκληση για βοήθεια Στον πόλεμο η ποιήση είναι μονάχα ψέμα Η αλήθεια βρίσκεται στο μικρό σου κορμάκι που ακίνητο στην ακτή σιωπούσε μα συνάμα ούρλιαζε γιατί πάνω του διαγραφόταν η ξεφτίλα όλου του κόσμου Η ντροπή μας Νεφέλη AYLAN KURDI جسدك الصغير مسجى على الشاطىء ساكتا ولكنه يهدر فأنت اكثر من اي منا كان من المفترض ان تضحك بالمداعبات وبالعابك على ركبتي والدك او في حضن امك لكن لا.. لم تستطع ان تكبر كي تزن جمال وقبح هذا العالم ام تستطع ان تطول لتنتصب كشجر الزيتون في بلدك . قد تكون قد بكيت لخوفك من قذيفة انفجرت سوريا كانت بلد جميل كما يقولون في سوريا الان لا تسمع الا الترانيم الحزينة من دمشق حتى حلب من حمص حتى اللاذقية ومن الخوف جف الحليب في صدور الامهات كان من المفترض ان تكون الان تلعب ان تلفح الشمس وجهك الصغير ومع اقرانك الاخرين لكنك لم تستطع ان تدرك ان اناسا يموتون واخرون يقتلعون من بلادهم كي يزيد غنى المسؤولين عما يجري هذا ليس شعرا انه صرخة انه نداء للنجدة والمساعدة ففي الحروب لا يعدو الشعر سوى كذبة الحقيقة مسجاة هناك في جسدك الصغير والذي بلا حراك سجي على الشاطىء صامتا ولكنه يهدر ففوقه رسمت مهزلة هذا العالم باسره وفوقه رسم عارنا . نيفيلي
 

W3C Validations

Ένα blog που λέει... οχι, σε κάθε είδους κάγκελα ...ο καθένας μπορεί να σπάσει τα μικρά η μεγάλα κάγκελα που τον περικλείουν.....

Usage Policies

Διαβάστε περισσότερα...